Ronnie Goené
implantoloog, afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie
VU Medisch Centrum Amsterdam


Wat goed is, kan altijd beter:
een overzicht van verleden, heden en toekomst van de implantologieRonnie J. Goené studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1985 richtte hij, samen met anderen, de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam op.

De afgelopen 10 jaar houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van interdisciplinaire behandelstrategieën ten behoeve van patiënten met complexe tandheelkundige problemen. Momenteel is hij verbonden aan de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het ACTA/VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Hij is oud bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) (1979-1990) en van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) (1995-2009). Van zijn hand zijn publicaties verschenen op het gebied van de parodontologie en implantologie en hij geeft frequent voordrachten en cursussen in binnen- en buitenland op het gebied van de implantologie.
Nobel Biocare Pro-Cam Implants B.V. MegaGen Benelux B.V. Dentsply Friadent Benelux NV/SA Thommen Medical Benelux B.V. Dentalair Products Nederland B.V. DentMerk Benelux B.V. Dyna Dental Engineering B.V. Robouw Medical Euroteknika NL BioComp Industries Dentaid Benelux B.V. Straumann B.V. Biomet 3i Nederland Implacom Dent-Med Materials B.V. Materialise Dental N.V. ImplantDirect Benelux Henry Schein Dental Philips Oral Health Care Memodent B.V. Excent Tandtechniek LabOral Diagnostics BioHorizons GmbH Elysee Dental Solutions MIS Nederland