Ronnie Goené
implantoloog, afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie
VU Medisch Centrum Amsterdam


Wat goed is, kan altijd beter:
een overzicht van verleden, heden en toekomst van de implantologieRonnie J. Goené studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1985 richtte hij, samen met anderen, de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam op.

De afgelopen 10 jaar houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van interdisciplinaire behandelstrategieën ten behoeve van patiënten met complexe tandheelkundige problemen. Momenteel is hij verbonden aan de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het ACTA/VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Hij is oud bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) (1979-1990) en van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) (1995-2009). Van zijn hand zijn publicaties verschenen op het gebied van de parodontologie en implantologie en hij geeft frequent voordrachten en cursussen in binnen- en buitenland op het gebied van de implantologie.
Dyna Dental Engineering B.V. LabOral Diagnostics Dent-Med Materials B.V. Euroteknika NL Thommen Medical Benelux B.V. DentMerk Benelux B.V. BioHorizons GmbH Dentsply Friadent Benelux NV/SA Dentalair Products Nederland B.V. ImplantDirect Benelux Materialise Dental N.V. Elysee Dental Solutions Biomet 3i Nederland MegaGen Benelux B.V. MIS Nederland Straumann B.V. Excent Tandtechniek Nobel Biocare Henry Schein Dental Robouw Medical BioComp Industries Pro-Cam Implants B.V. Implacom Memodent B.V. Dentaid Benelux B.V. Philips Oral Health Care